2014. szeptember 3., szerda

Egy vihar fantasztikus belépője

Csendes, esős "szerdareggel". Lassan kiderülő délután... végül már lehetett látni a radaron, hogy itt bizony komoly csapadék lesz. Ugye-ugye. Milyen szépen sütött a nap pedig igaz? Majd megjelent délkelet felől egy szürkület... ami végül fenyegetően sötétszürke felhőre váltott. A masszív párából pedig egy masszív viharcella peremfelhője bukkant ki. Jó lucskos volt.

Nagyon nemkell mesélnem a következő helyzetet. Beszéljenek inkább a képek, amiket úgy próbáltam a közönség elé készíteni, ahogyan én láttam valójában a vihart:

-0-
-0-
-0-
-0-
-0-
-0-

A vihar masszív és gyors felhőszakadással érkezett és északon rendesen megsorozta a környéket lecsapó villámokkal. Érdekes észrevétel volt, hogy itt robbant be az egyik góc, mivel érkezéskor teljesen csend volt. Csend, nyugalom, gyenge szél, aztán egyszercsak zuttttty!

A rendszer délkelet felől érkezett így:

 Mivel enyhén súroló mozgása volt, ezért egy rendes öntözés gyűlt össze. 28mm esett összesen. Van olyan eset amikor egy hónapban nem esik ennyi. De így szeptember elején már túlvagyunk az ötven milliméteren...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.